Близо 40 000 теста за учениците от Пловдивска област бяха доставени

...
Близо 40 000 теста за учениците от Пловдивска област бяха доставени
Коментари Харесай

Пристигнаха 40 000 теста за учениците от Пловдивска област

Близо 40 000 теста за учениците от Пловдивска област бяха доставени по обяд в пловдивското СУ „ Софроний Врачански “. Те ще бъдат разпределени в учебни заведения в Пловдив и региона, където 50 на 100 от родителите на деца от 1 до 4 клас са декларирали предпочитание децата да учат присъствено след тестване за ковид.Според напътствията на МОН, два дни преди тестването родителите могат да заявят предпочитание децата им да бъдат изследвани, тъй че до на следващия ден е допустимо броят на искащите родители да се усили, изясни началникът на РУО Пловдив Анотанета Кръстанова. 
Тя напомни, че досега 55,18 на 100 от родителите в региона са удостоверили единодушие за тестване на децата им.

Днешната доставка ще е задоволителна за провеждането на два теста, остава и дребен запас, добави Антоанета Кръстанова.

Към момента Лъки и Перущица  са общините в региона, в  които няма декларирано тестване на възпитаници, защото са на ротационно образование. В Сопот единствено началното учебно заведение има декларирани паралелки за присъствено образование и надлежно тестване на децата.

" Надявам се на смяна и в решението на родителите в Раковски, през вчерашния ден имахме извънредно потребен диалог с тях ", сподели още Антоанета Кръстанова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР